About Me

Pakej Murah Seoul 2017

Our Location

728 x 90

Follow us on instagram

May 24, 2017

Mama Wosh,Perkhidmatan Dobi Premium untuk Ibu Yang Berkerjaya.


Di Malaysia,perkhidmatan dobi semakin rancak tumbuh di merata tempat.Tak kira di bandar atau luar bandar. Terutama perkhidmatan dobi yang menggunakan syiling.Yang ini korang kena uruskan sendiri la.
Tapi berbeza dengan Mama Wosh ni,di mana ia merupakan perkhidmatan dobi yang menawarkan perkhidmatan semua dalam satu.Kira "All in One" la..

Mama Wosh merupakan perkhidmatan dobi dan cucian kering semua dalam satu.Apa itu All in One ni?
Maksud All in One ialah mereka menawarkan perkhidmatan dobi premium seperti Wash & Fold,Hand Wash,Dry Cleaning dan Curtain Cleaning.
 
Mama Wosh juga menawarkan perkhidmatan pickup pakaian kotor @ menghantar pakaian korang yang siap dicuci secara percuma.Hanya untuk di KL dan PJ sahaja.
Korang boleh cuba di SINI untuk semak samada kawasan korang boleh dalam kategori percuma.


Dengan Mama Wosh,korang tak perlu susah-susah nak hantar kat dobi.Cuma gunakan telefon pintar korang ja untuk tempah secara online.Kat website Mama Wosh tu,korang isi detail perkhidmatan yang korang nak.Nak cucian kering@dry cleaning ka,nak lipat sekali ka dan bla..bla..

Jangan risau kalau nak booking pickup pada hari minggu sebab Mama Wosh dibuka setiap hari.
Selain itu,korang boleh request nak delivery atau pickup pada hari yang sama atau keesokkannya.


PERKHIDMATAN YANG DISEDIAKAN DI MAMA WOSH


HARGA BAGI SETIAP PERKHIDMATAN


CARA-CARA MENGGUNAKAN MAMA WOSH

Maklumat lanjut mengenai Mama Wosh,sila layari website Mama Wosh

May 12, 2017

Motherhood.com.my,Online Shop Ibu & Bayi Terbesar di Malaysia


Motherhood.com.my adalah salah satu platform di mana ibubapa dapat mencari atau membeli produk bayi,kanak-kanak,ibu mengandung atau bersalin.
Di Motherhood.com.my,korang boleh dapatkan segala kelengkapan yang diperlukan oleh bayi,ibu serta kanak-kanak seperti pakaian,stroller bayi,kelengkapan bilik bayi,supplemen utk ibu bersalin atau mengandung,mainan dan sebagainya.
Pelbagai jenama terkenal terdapat di platform ini seperti Avent,Tommee Tippee,Anmum,MAM,Quinny,Maxi Cosi,Dumex,Sustagen,NUK dan sebagainya.

 
Eirna sendiri pun sukakan online shop macam ni.Cari barangan untuk anak senang.Kadang-kadang Eirna tolong belikan untuk adik atau kawan-kawan office.

Nak tahu tak bestnya shopping kat Motherhood.com.my ni?
Korang boleh dapatkan produk yang bermutu tinggi dengan harga yang berpatutan.Sentiasa ada jualan murah untuk jenama tertentu.
 Motherhood.com.my juga turut menyediakan maklumat berguna untuk ibubapa seperti panduan penyusuan,ulasan jenama,sampel produk,tip keibubapaan serta testimoni dari pengguna.
Ni link utk blog keibubapaan yang Eirna katakan tu.....Blog Keibubapaan Motherhood.com.my
yang terdapat dalam dua versi bahasa iaitu Bahasa Melayu dan Bahasa Inggeris.

Jom kita tengok apa produk bayi serta ibu yang terdapat di Motherhood.com.my ni....

Produk botol susu dari Tommee Tippee...Item pertama yang Eirna suka beli masa anak-anak kecil.Korang pun mesti suka kan jenama ni kan?

Selain itu,korang boleh dapatkan pam susu elektrik atau manual serta susu untuk memperbanyakkan susu ibu@milk booster
Kalau beli pam susu,mesti la ada beg menyimpan susu kan?Untuk korang simpan susu yang dipam waktu rehat di tempat kerja atau di rumah..Contoh beg simpan susu yang Eirna berkenan ialah V-Coool Cooler Bag ni..Macam-macam warna ada.


Bila anak korang dah boleh makan makanan pepejal,boleh la cuba produk dari Beaba ni.Untuk buat puri atau jus.



Macamana pula kalau korang nak bawa bayi korang bersiar-siar atau berada di dalam kereta?Mesti korang akan terfikir untuk beli kereta sorong@stroller dan baby car seat bagi memberi keselesaan dan menjamin keselamatan bayi korang.
Selalunya Eirna akan pilih stroller yang lightweight sebab ianya ringan,mudah disimpan dan jimat ruang.
Boleh cuba jenama dari Chicco ni sebab 2 dalam 1 ( stroller + baby car seat ).
Jimat beli satu set macam ni.Kebetulan ada sale untuk jenama ni.Boleh korang cuba tengok.

Di Motherhood.com.my,korang boleh dapatkan termometer digital untuk simpanan korang dengan harga yang berpatutan.



Berita baik buat korang ialah special sales yang berlangsung di Motherhood.com.my seperti Mother's Day Deals,Pigeon Online Sale,Best Seller Campaign dan sebagainya.Akan datang pula ialah
Motherhood.com.my First Anniversary Grand Sale pada 29 Mei ini.

Hebatkan? Sebab korang boleh beli segala kelengkapan ibu serta bayi di Motherhood.com.my.Hanya di hujung jari sahaja.Tak perlu susah payah untuk mencari tempat letak kereta atau membawa anak kecil ke pusat membeli belah yang memang dipenuhi orang ramai.

Kalalo korang nak tahu lebuh lanjut mengenai Motherhood.com.my,klik link di bawah ni : -

Website : http://www.motherhood.com.my/

Facebook : https://www.facebook.com/motherhood.com.my

Instagram : https://www.instagram.com/motherhood.com.my/

Twitter : https://twitter.com/motherhoodcommy


May 2, 2017

Giveaway Free Name Card by BusyraTakiyudin

http://www.busyratakiyudin.com/2017/05/giveaway-free-name-card-by.html Klik banner utk join... 

 Assalam korang dan selamat tengahari.
Hari ni Eirna join lagi GA dari blogger Busyra Takiyudin.Saja nak penuhkan blog yang beberapa hari ni tak update...
 Selalu juga baca entry dari blog Busyra ni.Jadi Eirna komen :-
"Blog yang comel sgt,senang dibaca dan simple."

Jadi korang yang nak join GA ni,boleh la klik ja banner kat atas ni.Tak susah pun nak ikut syarat penyertaan GA ni..Kalau ada rezeki,dapat la free namecard dari blogger BusyraTakiyudin ni.

Syarat-syarat:
1. Follow blog BusyraTakiyudin
2. Follow G+ google (ada di sidebar)
3. Like page blog busyra
5. Buat 1 entri, letak banner dan backlink kan ke entri ini.
4. Sebut 3 perkataan menggambarkan blog BusyraTakiyudin (contoh: simple, kemas, comot) hehe
5. Tinggalkan link entry di ruangan komen
 
Setiap pemenang akan dapat 1 kotak (100pcs) namecard.. Tarikh tutup penyertaan pada 25 Mei 2017 (Khamis) 11.59p.m